Update Kassa en Dashboardrapportage week 20

In week 20 (11 - 15 mei) krijgen de Kassa en de Dashboardrapportage een update. Bij deze de belangrijkste verbeterpunten.

Kassa

Opzoeken van klanten

De kassa start pas met het zoeken naar klanten op het moment dat er minimaal 4 posities zijn ingevoerd in het Postcode-zoekveld of 2 posities zijn ingevoerd in het Achternaam-zoekveld. Zolang dit niet het geval is, zal er een rood kader verschijnen.

Op Zicht

Het is niet meer mogelijk om een kassabon Op Zicht te zetten als er een bonkorting is ingevoerd vanuit het betaalscherm of d.m.v. een Cashbackbon. Dit gaf te veel problemen bij het activeren van de Op Zichtbon als er vervolgens artikelen van de bon gehaald werden.

Bedragen en aantallen bevestigen met de Enter-toets

Na het aanpassen van een bedrag, aantal of kortingspercentage in het kassascherm kan dit bevestigd worden d.m.v. de Entertoets. Voorheen moest de OK knop worden gebruikt op het scherm maar nu kan het dus ook via de Entertoets op het toetsenbord.

Dashboard

Periodes toegevoegd

In het periode-selectieveld zijn de standaard keuze-opties Kwartaal-vorig jaar en Maand-vorig jaar toegevoegd.

Beperking selectieschermen

Om het vastlopen van de rapportage te voorkomen, is het zoekvenster bij filters beperkt tot het tonen van maximaal 30 regels. Heeft een filter meer dan 30 resultaten, dan kan door in het zoekveld een karakter in te voeren het zoekresultaat worden verfijnd. Heeft een filter te veel resultaten (bijvoorbeeld het filter Artikelcode), dan zal exact de gewenste waarde moeten worden ingevuld in het zoekveld.

Logistiek-Binnenmelden

Barcodes die vandaag zijn aangemaakt kunnen nu ook direct binnen worden gemeld via de binnenmeld-functie onder Logistiek. Voorheen moest hier eerst de nachtverwerking overheen.

Verder wordt per account onthouden of het Opmerkingenveld is openklapt of niet.