Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 2 Next »

Handboek

Menu-item Voorraad

Vanuit dit menu worden de verschuivingen in de goederenvoorraad gemaakt en gecontroleerd.
Nadat artikelen zijn ingevoerd en voor dit artikel een inkooporder is aangemaakt, moet deze inkooporder worden binnengemeld.
Binnenmelding van de inkooporder impliceert dat er vanaf dat moment voorraad is van het artikel.

Met deze optie registreert u

  1. de ontvangst van goederen op een inkooporder en
  2. in de meerdere filialen module de ontvangst van goederen op een transitorder.

 

In de meerdere filialen module selecteert u eerst in welk filiaal u de goederen gaat binnenmelden.

Indien u bij systeem -> instellingen het vinkje aan hebt gezet bij Centraal inkopen dan worden de artikelen automatisch binnengemeld in het Magazijn. Het hierboven weergegeven scherm zal dan niet worden getoond.

U selecteert nu de inkooporder die u wilt binnenmelden.



Hierop verschijnt de inkooporder op uw scherm.


Op het binnenmeld scherm wordt in de bovenste blauwe balk de artikelcode, de omschrijving, het gekozen filiaal, de inkoopprijs en de verkoopprijs van het artikel weergegeven.
Als de hoeveelheid ontvangen goederen overeenkomt met de door u bestelde aantallen dan hoeft u niets te wijzigen en kunt u direct het scherm sluiten. Als u niet precies de hoeveelheid ontvangt die u heeft besteld dan voert u nu de ontvangen aantallen in.
Bijvoorbeeld:

Sluit vervolgens het scherm met de toetscombinatie Ctrl + w.
Na het sluiten van het scherm wordt ter bevestiging gevraagd of u de ingevoerde aantallen wilt binnenmelden. Kies Nee als u van het binnenmelden wilt afzien (u heeft b.v. een verkeerde inkooporder gekozen), Annuleer als u de inkooporder nogmaals wilt zien of Ja als u de inkooporder daadwerkelijk wilt binnenmelden.

Indien u de ontvangen aantallen op een inkooporder heeft moeten veranderen omdat de ontvangen hoeveelheid niet overeenkomt met de bestelde hoeveelheid wordt na het binnenmelden de vraag gesteld of er voor de gewijzigde aantallen een nieuwe inkooporder moet worden aangemaakt.

Indien u verwacht dat er van de niet ontvangen aantallen alsnog naleveringen zullen komen, beantwoordt de vraag dan met Ja. Er zal nu een nieuwe inkooporder worden aangemaakt. Bij het ontvangen van de naleveringen kunt op dezelfde manier als hierboven beschreven de goederen binnenmelden.
Indien u verwacht dat er geen nalevering meer zal komen, beantwoordt de vraag dan met Nee. Er zal nu geen nieuwe inkooporder worden aangemaakt.
Alle binnengemelde inkooporders worden geregistreerd in het inkoopboek (zie de handleiding financieel menu -> dagboeken).

Magazijnlokaties: indien u een centraal filiaal/magazijn heeft kunt u aan elk artikel een lokatie opgeven waar het artikel ligt opgeslagen. Bij het printen van een pick-list of een transitorder kunnen de artikelen op deze volgorde worden uitgedraaid. De lokatie kan nog worden gewijzigd na het binnenmelden op het artikelinvoerscherm.
Barcodescan: indien er al een barcode aan het artikel is bevestigd, kunt u het artikel ook oproepen door middel van een barcodescanner.
Voorraad van artikel: als het artikel op uw beeldscherm staat, kunt u met deze optie de voorraad van het artikel opvragen.

Indien u aan de artikelen nog geen barcodenummers hebt toegewezen of de artikelen zijn al door de leverancier van een barcodenummer voorzien en u wilt deze barcode in uw Softwear systeem gebruiken, kunt u tijdens het binnenmelden de barcode van de leverancier aan uw artikel toekennen.
U volgt de handelingen als boven beschreven. Op het moment dat u de inkooporder op uw beeldscherm krijgt, scant u het artikelkaartje van de leverancier of u gebruikt de toetscombinatie Alt + b. Als u werkt middels Alt + b krijgt u het volgende scherm:

Typ hier het barcodenummer van de leverancier in en druk twee keer op de enter toets. Dan krijgt u het volgende scherm, welk scherm u meteen krijgt als u met een barcodescanner werkt.

Verplaats het gekleurde blokje, wat in dit voorbeeld op 12 staat, met de pijltjes toets naar de maat en de kleur van de barcode waar u mee bezig bent. Dus als het de kleur 12 is in de maat 90 dan drukt u 7 keer op de pijltjestoets naar rechts. Zodra u op de goede maat en de goede kleur staat, drukt u op enter. Het volgende scherm verschijnt.

Indien u nu op Ja drukt door middel van de enter toets of de J of met de muis op Ja te klikken, dan wordt deze barcode aan dit artikel in deze kleur en deze maat gekoppeld.
Indien er al een barcode aan dit artikel in deze kleur en deze maat is gekoppeld, dan krijgt u het volgende scherm.

Indien u nu op Ja drukt door middel van de enter toets of de J of met de muis op Ja te klikken, dan wordt deze barcode aan dit artikel in deze kleur en deze maat gekoppeld en toegevoegd aan de barcode die reeds aan dit artikel is gekoppeld.
U kunt nu met de hand het werkelijke aantal van dit artikel in deze kleur in deze maat ingeven of net zo vaak het kaartje scannen totdat het werkelijke aantal in beeld staat.

Nadat u alle artikelen hebt binnengemeld die u wilde binnenmelden en u hebt in detail -> systeem -> instellingen de opties verdelen na binnenmelden inkooporder (alleen in de meerdere filialen module) en labels printen na binnenmelden inkooporder aangekruist dan verschijnt het volgende scherm.
U kunt u nu opgeven hoeveel labels er overgeslagen moeten worden. Deze vraag geldt alleen voor artikelen met lay-out stikker.
Nadat u labels geprint heeft, start automatisch het verdeelscherm op.

  • Leverancier: de leverancier van het artikel.
  • Artikel: de artikel code van het te verdelen artikel met daarachter de omschrijving van het artikel.
  • Artikelgroep: de bij de omzetgroep artikelgroep ingevulde waarde van het artikel.
  • Kleur: de kleurcodering en de kleuromschrijving van het te verdelen artikel.
  • Inkoop en verkoop: de inkoop- en de verkoopprijs van het te verdelen artikel.
  • Verdeeld, verkocht, voorraad, verdelen: door de vakjes aan te kruisen komt onder in het filialenscherm als mutatie het aangekruiste veld erbij of gaat eraf. Zo kunt u op eenvoudige manier zelf bepalen of als u voor de eerste keer een artikel gaat verdelen alleen het te verdelen kruisje aanzet. Als u een artikel nog een keer wilt verdelen kunt u ook het vakje voorraad en verkocht aankruizen zodat u op dat moment meteen kan zien hoeveel stuks er nog op voorraad zijn en hoeveel stuks er al verkocht zijn.
  • Voorraad: dit is de voorraad die aanwezig is in het centrale filiaal/magazijn.
  • Nog te verdelen: de aantallen die nog te verdelen zijn. Deze aantallen veranderen wanneer u in het filialen scherm onder het kopje verdelen de aantallen invoert of aanpast.
  • Verdeel voorraad evenredig: indien u deze knop gebruikt worden alle binnengemelde artikelen evenredig verdeeld over de filialen. Voor het opgeven van prioriteiten bij filialen verwijzen we naar het hoofdstuk invoeren filiaalgegevens.
  • Verkopen aanvullen: indien u deze knop gebruikt wordt de vraag gesteld vanaf welke dag u de verkopen wilt aanroepen. Als er in een bepaald filiaal vanaf de eerst gekozen dag een artikel is verkocht waarvan in het Magazijn nog voorraad ligt, wordt dit artikel automatisch naar dat filiaal getransit.
  • Mutaties/filiaal, Filiaal/mutaties: deze aankruisvakjes bepaalt de volgorde op het filialen scherm.



Na het afsluiten van het verdeelscherm door middel van de OK knop wordt de volgende vraag gesteld:

Indien u deze vraag met Ja beantwoordt, worden de binnengemelde inkooporders verdeeld zoals u hebt opgegeven. Tevens worden de inkooporders automatisch binnengemeld in de filialen.

Dit scherm is alleen toegankelijk in de meerdere filialen module.
Een met de functie invoeren transitorder (zie beschrijving invoeren -> transitorder verderop in deze handleiding) gemaakte transitorder kan met deze functie in een filiaal worden binnengemeld.
Net als bij het binnenmelden van een inkooporder worden de binnengemelde goederen op de transitorder aan de voorraad van het betreffende filiaal toegevoegd.
Allereerst wordt u naar het filiaal gevraagd waarin u transitorders wilt binnenmelden.


Daarop verschijnt een selectiescherm met de transitorders die nog in dat filiaal moeten worden binnengemeld.

Selecteer de transitorder door middel van uw pijltjestoetsen of met de muis en daarna de toetscombinatie Ctrl + w.
Als u dit scherm verlaat verschijnt de vraag of u de geselecteerde transitorder daadwerkelijk wilt binnenmelden. Indien u bevestigend antwoord wordt de transitorder aan de voorraad toegevoegd.

Deze optie is alleen toegankelijk in de meerdere filialen module.
U kunt:

  1. filiaalgegevens wijzigen en filialen toevoegen of verwijderen en
  2. een transitorder invoeren.

 

Op dit scherm kunt u de naam en het adres van uw filialen wijzigen. Op deze manier kunt u bij het selecteren van filialen in de verschillende programmaonderdelen kiezen uit de door u zelf toegekende filiaalnamen.

Let op! Zorg ervoor dat het standaard geïnstalleerde filiaal A-Keuze het hoofdfiliaal blijft. U mag de naam wel veranderen naar bijvoorbeeld Magazijn, maar het mag geen apart filiaal worden. Dit filiaal wordt namelijk gebruikt als standaard verdeel Magazijn als de optie Centraal inkopen in Systeem -> Instellingen is aangevinkt.
EAN adres en filiaalnummer.
U kunt per filiaal een budget opgeven, welke uitgesplitst wordt per periode en indien gewenst per artikelgroep.

Voor het invoeren van een transitorder wordt u eerst gevraagd vanuit welk filiaal u goederen wilt verplaatsen.


Vervolgens kiest u het filiaal waar de artikelen naar toe moeten.


Hierna verschijnt een invoerscherm waarop u, gelijk aan het boeken van verkopen, artikelen kunt invoeren.

Na het verlaten van het scherm wordt u gevraagd de transitorder daadwerkelijk op te slaan. Als u dit met Ja beantwoord dan worden de goederen uit het UIT filiaal gehaald. Op het moment dat u de transitorder gaat binnenmelden (zie beschrijving binnenmelden -> transitorder eerder in deze handleiding) worden de goederen weer aan het NAAR filiaal toegevoegd. In de tussentijd zijn de goederen financieel overgeboekt naar de grootboekrekening goederen onderweg (zie de handleiding financieel menu -> dagboeken).

  • Lees voorraaddiskette: indien u in een filiaal de voorraad heeft geteld en deze voorraad moet terug naar het magazijn of naar een uitverkoopfiliaal dan kunt u de voorraad telling van het geïnventariseerde filiaal op een diskette zetten (zie inventariseren verderop in deze handleiding) en nu inlezen.
  • Barcode scan: middels deze optie kunt u een artikel oproepen middels een barcodescanner of via de toetscombinatie Alt + B en dan het barcodenummer intoetsen.
  • Voorraad van artikel: geeft de voorraad van het gekozen artikel weer.
  • Kopieer voorraad filiaal: deze optie kopieert de hele voorraad van het gekozen uit filiaal. Zo kunt u snel de hele voorraad van het ene filiaal overzetten naar een nader filiaal.

Als bij inventarisaties blijkt dat de administratieve voorraad in SOFTWear niet overeenstemt met de voorraad in uw winkel dan kunt u met deze functie handmatig mutaties in de voorraad aanbrengen.
In de meerdere filialen module wordt eerst naar het filiaal gevraagd waarin u mutaties wilt aanbrengen.


Dan verschijnt een invoerscherm waarop u op dezelfde wijze als bij boeken kassaverkopen artikelen kunt toevoegen. Het is hier ook mogelijk om negatieve aantallen op te geven ten teken van vermissing.

Negatieve getallen geven aan dat de echte voorraad lager is dan de administratieve voorraad in SOFTWear.
Positieve getallen geven aan dat de echte voorraad hoger is dan de administratieve voorraad in SOFTWear. Dit kan voorkomen als achteraf blijkt dat er een fout is gemaakt bij het binnenmelden van de artikelen. Er kunnen bijvoorbeeld maten of kleuren door elkaar zijn gehaald.

Nadat u de artikelen heeft toegevoegd op het invoerscherm kunt u via het optie menu de volgende items kiezen:

  • Info: geeft rechts boven in beeld het aantal stuks wat op dat moment voorraad mutatiescherm staat.
  • Opmerking: hierop kan aangeven worden waarom een bepaalde mutatie is ingevoerd, b.v. omdat u er achter bent gekomen dat een artikel uit de winkel is ontvreemd of omdat u een artikel voor eigen gebruik uit de voorraad heeft gehaald. De opmerking die u bij een mutatie maakt verschijnt in het dagboek voorraadverschillen zodat ten alle tijde de rede van een voorraadmutatie verantwoord kan worden.
  • Barcode scan: de artikelen kunnen ook via de barcodescanner of –nummer worden gemuteerd.
  • Voorraad van artikel: geeft de voorraad van het gekozen artikel weer.
  • Absolute registratie: de ingevoerde aantallen zijn gelijk aan de voorraad van het artikel. Met andere woorden, de aantallen die u invult, wordt de voorraad. Het verschil tussen de ingevulde aantallen en de aantallen op voorraad wordt het voorraadverschil.Als u deze optie aanzet voordat u artikelen gaat oproepen dan zullen alle daarna geselecteerde artikelen meteen de werkelijke voorraad op het beeldscherm tonen.
  • Telling opslaan in bestand: de aantallen die u ingevuld hebt, worden niet meteen als voorraad mutatie opgeslagen in de bestanden, maar opgeslagen op een diskette.
  • Telling lezen van bestand: u kunt nu gemuteerde artikelen en aantallen inlezen van een diskette. Een voorraad telling die niet in één keer afgemaakt kan worden, kan eerst opgeslagen worden op een diskette, daarna opgeroepen worden van diskette en afgehandeld worden.
  • Print telling: u kunt eerst de mutaties uitprinten alvorens de wijzigingen op te slaan.
  • Voorraad op 0 zetten: u kunt met deze optie in een keer de gehele voorraad op nul zetten.

 

De voorraadoverzichten werken steeds op dezelfde wijze. Allereerst wordt gevraagd over welke collectie u een overzicht wilt maken.
Daarna verschijnt een artikel meerkeuzescherm waarin u de artikelen kunt aangeven die in het overzicht opgenomen moeten worden. Met dit scherm verschijnt ook het selectie menu in de menubalk. In dit menu staan opties om één, alle of geen van de artikelen in het scherm te kiezen. Een gekozen artikel wordt gemarkeerd met een # teken. Met de opties toevoegen en beperken kunt u op geavanceerde wijze selecties maken. Sommige overzichten laten toe om in het menu Groeperen op te geven hoe een overzicht gegroepeerd moet worden.

Het totaalvoorraad rapport geeft u een overzicht van de totale voorraad.
In de meerdere filialen module betekent dit dat de voorraad in de verschillende filialen bij elkaar wordt opgeteld. U kunt voor het maken van dit rapport in een meerkeuzescherm selecteren welke filialen u op het voorraad overzicht wilt zien.
Uiteindelijk selecteert u in een meerkeuzescherm de artikelen die u op het voorraad overzicht wilt zien.
Op het totaal voorraad rapport worden de volgende gegevens afgedrukt:
Per artikel

  • Artikel: uw artikelcode van het artikel
  • Omschrijving: uw omschrijving van het artikel.
  • Kleur: de op voorraad zijnde kleuren van het artikel.
  • Aantal: de op voorraad zijnde aantallen van het artikel.
  • Totaal: totaaltelling van de op voorraad zijnde aantallen van het artikel.

.
In totaal

  • Totaal: totaaltelling van de op voorraad zijnde aantallen van alle artikel.

 

Deze optie is alleen beschikbaar in de meerdere filialen module. De besturing voor het overzicht is gelijk aan het totaal voorraad overzicht. Het uiteindelijke overzicht telt de voorraden van de verschillende filialen nu echter niet op maar geeft ze afzonderlijk weer.
Op het voorraad per filiaal rapport worden de volgende gegevens afgedrukt:
Per artikel

  • Artikel: uw artikelcode van het artikel
  • Omschrijving: uw omschrijving van het artikel.
  • Filiaal: de voorraad voor dit filiaal.
  • Kleur: de op voorraad zijnde kleuren van het artikel.
  • Aantal: de op voorraad zijnde aantallen van het artikel.
  • Totaal: totaaltelling van de op voorraad zijnde aantallen van het artikel.

.
In totaal
Totaal: totaaltelling van de op voorraad zijnde aantallen van alle artikel.

De picklist geeft u een overzicht van de verkopen die in een filiaal hebben plaatsgehad over een bepaalde periode en waar nog steeds voorraad voor is. De picklist geeft dus die artikelen weer die aangevuld kunnen worden in het filiaal.
Als u deze functie opstart wordt eerst naar de periode gevraagd vanaf en tot wanneer u de verkopen wilt zien. Daarna wordt de picklist voor u samengesteld.
Op de picklist worden de volgende gegevens afgedrukt:
Per artikel

  • Artikel: uw artikelcode van het artikel
  • Omschrijving: uw omschrijving van het artikel.
  • Verdelen: het aantal verdeelde artikelen uit het magazijn voor dit filiaal.
  • Voorraad filiaal: de resterende voorraad in dit filiaal.
  • Voorraad magazijn: de resterende voorraad in het magazijn.
  • Kleur: de op voorraad zijnde kleuren van het artikel.
  • Aantal: de op voorraad zijnde aantallen van het artikel.
  • Totaal: totaaltelling van de op voorraad zijnde aantallen van het artikel.

.
In totaal
Totaal: totaaltelling van de op voorraad zijnde aantallen van alle artikel.

Aan de kassa (of opgestart met kassa.exe) is er de mogelijkheid om een aanvullijst te printen. De aanvullijst laat de verkopen zien van de huidige dag, waar nog voorraad van is in het filiaal.
Indien de aanvullijst voor de tweede keer op dezelfde dag wordt geprint, worden de verkopen getoond vanaf de eerste uitdraai tot en met het tijdstip van printen van de tweede keer.
Indien de aanvullijst voor de derde keer op dezelfde dag wordt geprint, worden de verkopen getoond vanaf de tweede uitdraai tot en met het tijdstip van printen van de derde keer. En zo verder.

Zie hoofdstuk binnenmelden inkooporder.

Zie hoofdstuk binnenmelden inkooporder.
Op het herverdeelscherm zal de knop met Verkopen aanvullen regelmatig gebruikt worden.

Deze knop vult over een door u zelf aan te geven periode het aantal stuks aan dat verkocht is in dat filiaal, rekening houdend met de voorraad in het magazijn.

Door middel van het printen van transitorders, kunt u op papier zetten welke artikelen er moeten worden gepakt om naar een ander filiaal vervoerd te worden.
Het printen van transitorders gaat per dag.

U kunt met SOFTWear in de winkel(s) de voorraad inventariseren met behulp van het scherm Detail/Voorraad/Muteren voorraad.
Dit kan met de kassa computer of met een laptop waarop de meest recente back-up van SOFTWear is geïnstalleerd.
U gaat al volgt te werk:
Stap 1
Maak via de verkenner bijvoorbeeld een map "Telling" aan waar u tijdens de inventarisatie de tussentijdse inventarisatie bestanden en het definitieve inventarisatie bestand in opslaat.



Stap 2
Start het scherm Detail/Voorraad/Inventarisatie vanaf de laptop of de kassacomputer.
Let op! Getoonde voorbeeld is ondernemer met meerdere filialen.


Stap 3
In de meerdere filialen module dient u eerst aan te geven welk filiaal u inventariseert.


Stap 4
Scan nu elk artikel wat in de winkel aanwezig is.

Sla periodiek, bijvoorbeeld na ieder rek, de telling op in de in stap 1 aangemaakte map "Telling" of op een diskette.
Kies hiervoor Opties/Telling opslaan in bestand om de telling op te slaan.

Daarna verschijnt het volgende scherm:



Klik twee keer met de linker muisknop op c:\, zoek dan met de schuifbalk rechts van c:\ de map telling op en klik daar twee keer op met de linker muisknop.
Verander nu links onder open de naam van *.dbf in bijvoorbeeld 27091026.dbf (27 september 10 uur en 26 minuten).
Let op! De bestandsnaam mag niet langer zijn dan 8 letters en/of cijfers.
Het scherm ziet er dan als volgt uit:

Druk nu op Open.
Onthoud steeds bij welk rek u met inventariseren gebleven bent tijdens het opslaan van de laatste telling. Na het opslaan van de telling gaat u gewoon door met inventariseren.
Gaat er tijdens de inventarisatie iets niet helemaal goed, dan kunt u opnieuw beginnen door de laatst opgeslagen telling in te lezen met Opties\Telling lezen van bestand (Softwear).


Daarna verschijnt het volgende scherm:

Klik twee keer met de linker muisknop op c:\, zoek dan met de schuifbalk rechts van c:\ de map telling op en klik daar twee keer op met de linker muisknop.
U krijgt dan het volgende scherm:

Kies uit de bestanden aan de linkerkant het laatst opgeslagen bestand. Op deze manier hoeft u alleen het laatste rek overnieuw te inventariseren.
Indien u de hele winkel heeft geïnventariseerd, slaat u het laatste telling bestandje op in de map telling. Daarna kopieert u dit laatste telling bestandje naar een diskette. Deze diskette heeft u weer nodig om de inventarisatie backoffice te verwerken.


Bij het scannen van een onbekende barcode hoort u een signaal en verschijnt een zoekscherm (dat kan de 1e keer enkele seconden duren).

Als het artikel dat u scant wel in het bestand staat kunt u het opzoeken.
U gaat met de cursor in één van de zoekvelden staan en toetst enkele letters van het veld, bijvoorbeeld de eerste letters van de leverancier of de kleur. Het zoekscherm laat vervolgens alleen die artikelen zien die aan uw specificaties voldoen.
Als u het artikel heeft gevonden gaat u met de cursor op de juiste kleur/maat staan en drukt op ENTER. Vervolgens wordt een bevestiging gevraagd om deze barcode aan het betreffende artikel te koppelen. Als het artikel niet bestaat verlaat u het scherm met ESC. Dit artikel moet later ingevoerd worden en dan opnieuw geïnventariseerd.

U gaat backoffice naar Detail/Voorraad/Muteren voorraad. Voer, in de meerdere filialen module per filiaal, de volgende handelingen uit:
Roep de in de winkel gemaakte telling bestanden op door te kiezen voor Opties/Telling lezen van bestand (Softwear).


U krijgt dan het volgende scherm te zien:

Klik met de linker muisknop op het pijltje naast Drive c:.

Kies nu voor a: en selecteer daarna het bestand aan de linkerkant door één keer met de linker muisknop op in dit voorbeeld 27091026.dbf te klikken en daarna Open met de linker muisknop aan te klikken.

U krijgt na enig rekenwerk de vraag een verschillenlijst uit te rekenen.

Kies hier voor Ja.
Op het voorraadmutaties scherm verschijnen nu de verschillen in aantallen die er wel of niet meer zijn vergeleken met de werkelijk geregistreerde voorraad.
Deze kan geprint worden voordat de verschillen op de voorraad worden toegepast.

Verlaat het voorraadmutatie scherm met de toetscombinatie Ctrl + w.
Als u de wijzigingen niet opslaat dan kunt u deze procedure later nog eens uitvoeren, nadat bijvoorbeeld enkele geconstateerde fouten zijn opgelost.
Het is mogelijk om per winkel meerdere telling bestanden te maken. Bijvoorbeeld één in de winkel en één in het bij de winkel horende magazijn. Verwerk deze bestanden dan in één sessie door in het Detail/Voorraad/Muteren voorraad scherm de verschillende bestanden achter elkaar in te lezen.

Als tijdens het inventariseren uw computer "hangt" of de batterijen van de laptop zijn leeg, dan zijn de laatst gescande artikelen nog niet opgeslagen. Ga dan vóórdat u Softwear opnieuw opstart naar de Windows Verkenner en kopieer de bestanden TMPDBF.DBF, TMPDBF.CDX en TMPDBF.FPT uit de WINDOWS\TEMP map naar uw telling map.
Start vervolgens Softwear, ga naar het inventarisatiescherm en kies Opties/Telling lezen van bestand (Softwear). Kies het bestand TMPDBF in uw telling map en de situatie van vóór de calamiteit wordt teruggezet.
Let op! Via F1 toets kan het selectiescherm leeg gemaakt worden.
Bij opslaan bestand NIET in het zoek selectiescherm staan.

  • No labels