Uitleg accountbeheer


Verkoopmedewerkers moeten al in het Accountbeheer aangemaakt en beheert worden. Nu moeten ook de magazijnen in het Accountbeheer worden beheert.


Verkoopmedewerkers

In het Accountbeheer maakt u nieuwe verkoopmedewerkers aan. Tevens kunt u daar per verkoopmedewerker zijn of haar autorisaties instellen. Hierdoor regelt u zelf welke medewerker bijvoorbeeld de dagomzet mag bekijken, de kas mag opmaken of een kasopname mag doen.

Een nieuwe verkoopmedewerker wordt niet automatisch aangemaakt in de backoffice. Dit is ook niet nodig. Mocht u dit wel willen (omdat u bijvoorbeeld het overzicht Verkopen per verkoper gebruikt of het rapport Voorraadhistorie/Uitgebreid), dan zal u ook in de backoffice deze verkoopmedewerker moeten aanmaken via Detail/systeem/gebruikers met precies dezelfde Naam en Code als in Accountbeheer.


Magazijnen

Ook het beheren van uw magazijnen/filialen (locaties) doet u in Accountbeheer. De mogelijkheid om dit in de backoffice is verdwenen. De wijzigingen die u in accountbeheer doet bij Locaties worden doorgevoerd naar de backoffice. U kunt ook een magazijn inactief maken zodat deze niet meer in de kassa zichtbaar is. Dit filiaal is daarna ook niet meer in de backoffice meer terug te vinden. Zorg er wel voor dat er geen voorraad meer op een filiaal staat als u een filiaal op inactief zet. Wees er ook zeker van dat er geen automatisch processen actief zijn m.b.t. het filiaal dat u inactief maakt. Denk aan webshopkoppelingen en automatische transittools.Kijk hier voor de volledige handleiding over het accountbeheer.