Inloggen backoffice via de webbrowser

Inloggen in de backoffice via de webbrowser, bij voorkeur Google Chrome. Er hoeft dan geen icoontje voor het Externe Bureaublad meer geïnstalleerd te worden en u kunt op elke computer toegang krijgen tot uw backoffice.

Inloggen

Ga in de webbrowser Google Chrome naar backoffice.softwear.nl en voer de accountgegevens in van uw backoffice-account. Na het inloggen krijgt u het normale Startup scherm te zien waar u via de knop Softwear uw database kan opstarten.

Niet de juiste inloggegevens? Na 10 foutieve pogingen wordt uw IP-adres geblokkeerd! (Dit om te voorkomen dat ongewenste personen kunnen inloggen) Stuur vanuit een voor ons bekend e-mailadres een mailtje naar help@softwear.nl indien:

  • u uw User name niet meer weet.

  • u een nieuw wachtwoord nodig heeft. Uw huidige wachtwoord kunnen wij niet zien.

  • we uw IP-adres weer vrij moeten geven. Uw IP-adres kunt u achterhalen via de website https://www.ip-adres.nl

Uiteraard geldt ook voor deze manier van inloggen dat elke account maar 1 keer in gebruik mag zijn.

 

Full Screen

Omdat u nu via de webbrowser bent ingelogd zullen sommige commando’s, die u in Softwear gewend bent te gebruiken, door de webbrowser worden overgenomen. Ctrl + W is bijvoorbeeld in Google Chrome: Sluit venster.

Het is daarom aan te raden om de browser in Full Screen te zetten. Dat kan door rechtsboven via de 3 stipjes (1) bij Zoom het vierkantje (2) aan te klikken.

Om de Full Screen weer te verlaten, druk op de F11-toets.

Werken

Het werken in Softwear verschilt niet met het inloggen via het icoontje. U kunt nog steeds de gebruikelijke sneltoetsen gebruiken zoals Ctrl + W, Escape, Alt + Insert, Alt + Delete etc. Zolang u maar op Full Screen werkt.

Printen

Bij elke printopdracht zal via de Universal Printer (redirected..) een dialoogvenster naar voren komen, vanuit daar kunt u een printopdracht geven op elke op uw computer geïnstalleerde printer of u kunt het document als PDF opslaan op uw computer.

Het is nog niet mogelijk om vanuit deze omgeving de etiketprinter aan te sturen. Printen van etiketten op een specifieke etiketprinter is dus nog niet mogelijk en zal dus nog via het icoontje moeten gebeuren.

Uitloggen

Uiteraard moet ook in deze omgeving elke keer worden uitgelogd als u klaar bent. Sluit Softwear netjes af via Alt + X (of via het menu Softwear: Exit) en kies daarna voor de knop Logoff. Vervolgens kunt u het tabblad of venster afsluiten.

Veilig werken

Beveilig uw thuiswerkplek goed zodra u vanaf een andere computer gaat werken dan u normaal doet.

Laat Softwear uw werkomgeving beveiligen met de professionele Antivirus/firewall oplossing van ESET voor € 4,12 per maand per device.

Stuur een mail naar help@softwear.nl en wij zorgen voor een veilige werkplek.